KOMPLEX VÁLLALATI TECHNOLÓGIA-FEJLESZTÉS A METÁL HUNGÁRIA HOLDING ZRT-NÉL

Kedvezményezett: METÁL HUNGÁRIA HOLDING Építőipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Székhely:1096 Budapest, Soroksári u. 1. (Dunaház), postacím: 9700 Szombathely, Kárpáti Kelemen u. 59.)

Pályázat azonosítója: GOP-2.1.1-12/B-2013-1023

Projekt összköltsége: 619.206.707 Ft

Támogatás összege: 247.682.682 Ft

Támogatás intenzitása: 40,00 %

Projekt kezdete: 2013.06.01.

Projekt befejezése: 2014.12.31.

A könnyűszerkezetes tetőhéjalás, oldalfal burkolás szegmensben évek óta piacvezető társaság a szaktudásának, rugalmasságának, jelentős kapacitásának eredménye a számtalan ipari, kereskedelmi, logisztikai és középület hazánkban, valamint több szomszédos országban.

A társaság a jövőben az európai uniós piacon is jelentős szerepet kíván vállalni; cél, hogy a megrendelők igényeit egy gazdaságos működés keretében a legmagasabb szintű szakmai tudással, folyamatos technológiai fejlesztéssel kiemelkedő minőségben tudja kielégíteni.

A társaság szombathelyi telephelyén (9700 Szombathely, Jávor utca 5.) zajló beruházásban egy új csarnok építésére kerül sor előtetővel és a csarnok körüli rakodó területtel.

Az új csarnokban acélszerkezetek komplett gyártása történik majd az alapanyagtól a késztermékig. Élhajlított fémlemez előállítása vékony lemezek esetében egy teljesen automata hajlító géppel, melyhez egy daraboló, lemezegyengető, fóliázó gép és görgősor is csatlakozik. Vastag lemezekhez egy 6 méteres nehéz daraboló és egy 6 méteres nehéz hajlító gép kerül telepítésre, melyek akár 15 mm vastagságig képesek a lemezt darabolni és hajlítani. A további megmunkálás furatoló, daraboló és hegesztő gépekkel történik. Mindezek mozgatását híddaru és targonca oldja meg. A projekt keretén belül megvalósuló fejlesztéssel jelentősen növekedhet a cég acélszerkezet gyártó kapacitása, valamint ezen technológiai fejlesztés jelentős alaptermék (szögvas, zártszelvény) kiváltását oldja majd meg.

Ahhoz, hogy megfelelő szinten ki tudjuk elégíteni vásárlóink igényeit, a humán erőforrásunk fejlesztésére, a szakértelem átstrukturálására is szükség van.
Ezért tréningeken, idegen nyelvi és informatikai képzéseken szándékozunk a vállalkozás
magját jelentő állomány tudásbázisát, ezáltal értékét is növelni.

A projekt keretében tanácsadás és marketing szolgáltatásokat is igénybe veszünk.

Ezen komplex vállalati technológiai fejlesztés eredményeképpen egy olyan fejlett
technológiai háttérrel, új épülettel, a piaci viszonyoknak megfelelő humánerőforrással
fogunk rendelkezni, mely erősítheti pozíciónkat a Magyarország számára kiemelten
fontos kis- és középvállalkozások között.